Danas

Nakon 25 godina poslovanja, nebrojenih količina ispečenog kruha i peciva te isto toliko zadovoljnih kupaca, naše poslovanje proširili smo i na proizvodnju tradicionalnih peciva i kolača. Na oduševljenje naših sugrađana, 2005. godine u Samoboru otvaramo svoju prvu maloprodajnu jedinicu s primamljivom i mirisnom ponudom pekarskih proizvoda, ali i pomalo zaboravljenih tradicionalnih kolača koji se rade po recepturama naših baka. Važno je izdvojiti da se u našoj ponudi nalazi i Rudarska greblica – tradicionalni autohtoni kolač koji potječe iz našeg mjesta Ruda pored Samobora. Da je riječ o zaista posebnom kolaču s posebnom i zanimljivom poviješću dokazuje i činjenica da se Rudarska greblica nalazi na popisu hrvatske nematerijalne baštine te je proces njene pripreme zaštićen od strane Ministarstva kulture RH. Naša pekarnica postala je sinonim za greblicu, a prava Rudarska greblica može se kupiti isključivo kod nas.

Prenošenje tradicije ne odnosi se isključivo na naše proizvode već i na našu obitelj. Nakon što je 33 godine poslovanje vodila moja majka, 2011. godine naslijedio sam vodeću poziciju u našoj pekarnici.

Od malih nogu promatram kako se peče kruh i pekarnica je bila moj dom. To je posao koji sam oduvijek radio, koji volim raditi i danas i koji me neizmjerno ispunjava. Moje vizije su jasne i veselim se budućnosti kako bih ih ostvario. Tradicija obiteljskog poslovanja uključuje i moju sestru koja je, poput mene, u poslovanju prisutna već 20 godina, a danas veliku pomoć i podršku imam i od moje supruge.

Od naših početaka poslovanje se širilo malim, ali sigurnim koracima… danas brojimo 18 zaposlenih djelatnika, uz želju za širenjem s naglaskom na kvalitetu domaće proizvodnje te nastavak prenošenja okusa tradicije i davnina u današnjicu. Obožavamo naše proizvode i želimo da budu najbolji te da kao takvi uveseljavaju i ljude oko nas.

Andrejas Nikl