Domaća proizvodnja

U pripremi naših proizvoda vođeni smo željom da našim kupcima ponudimo zdrav i kvalitetan proizvod. Kvaliteta finalnog proizvoda nikako nije rezultat slučajnosti već je rezultat pomno biranih sirovina, umješnosti kvalificirane radne snage, higijene te organiziranog i kontroliranog pristupa cjelokupnom proizvodnom te prodajnom procesu. Ideja našeg poslovanja zasniva se na tradiciji. Na taj način, unatoč modernoj tehnologiji, određene proizvode pripremamo po tradicionalnim recepturama te isto tako i tradicionalnim načinima pripreme. Rudarska greblica čiji je proces pripreme zaštićen ili naše štrudle čije se tijesto i danas razvlači ručno, moderna tehnologija ipak ne može proizvesti. Iskustvo i umješnost domaćice komponente su koje čine razliku između industrijskog i tradicionalnog odnosno domaćeg načina pripreme.

Unatoč tradicionalnim načinima pripreme, posebnu pažnju pridajemo izboru sirovina, inovaciji tehnoloških postupaka pri izradi proizvoda, ali i besprijekornom održavanju sredstava za rad koja prolaze zahtjevne kriterije zdravstvene ispravnosti pri proizvodnji.

Jedan od najznačajnijih aspekata u proizvodnji i distribuciji hrane svakako je njena kvaliteta i sigurnost. Obaveza svakog proizvođača je da na tržištu pruži kvalitetnu hranu s određenim nutritivnim i organoleptičkim svojstvima, ali istovremeno i higijenski ispravnu, sigurnu hranu, čime će povoljno utjecati na zdravlja potrošača. Stoga smo i mi 2012. godine u naše poslovanje implementirali i HACCP standard koji predstavlja integrirani sustav kontrole sigurnosti hrane u svim fazama procesa njene proizvodnje i distribucije. Zasniva se na preventivnom pristupu, što doprinosi smanjenju rizika za zdravlje naših kupaca.